Михаел Мартенс, авторът на интервюто с Бойко Борисов за германския

...
 Михаел Мартенс, авторът на интервюто с Бойко Борисов за германския
Коментари Харесай

Интервюиращият Борисов с нова публикация

 

Михаел Мартенс, създателят на изявлението с Бойко Борисов за немския Frankfurter Allgemeine Zeitung, след обявата му и реакциите на македонската общност, показва в профила си Туитър, че с държанието си България прави всичко, с цел да загуби другарството си с македонците, цитират думите му македонското електронно издание " 360 степени " ( " 360 градуса ", бел. ред.) и Агенция " Фокус ".

„ С мъдрата политика от 1991 година България беше в най-хубавата позиция да трансформира Македония и македонците в най-близките съседи и другари. Вместо това, България прави всичко допустимо да се отчужди от евентуалния си съдружник с покровителствено отношение и оскърбление. Това е сигурен метод да загубите другари, " споделя Мартенс.

" Коментирайки за какво България наложи несъгласие на започването на договаряния на Европейски Съюз със Северна Македония, Борисов съобщи, че " българските комунисти " и " Сталинистка Москва " са отговорни, защото са пробвали да трансфорат българите в македонци след Втората международна война ", написа в различен туит Мартенс.

Германският публицист Михаел Мартенс е извънреден специалист по обстановката на Балканите. Той е дълготраен сътрудник в района за най-влиятелния немски вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung, отбелязва македонското издание.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР